ליל המדענים 2014 בסימן מדעי הים ומים - הרצאתה של ד"ר ורד בלאס

הנכם מוזמנים במסגרת ליל המדענים באוניברסיטת תל-אביב להרצאתה של ד"ר ורד בלאס, מרצה וחוקרת בפקולטה בנושא: "ההשפעות הסביבתיות של שימוש במים בישראל לפי מתודולוגית ניתוח מחזור חיים" אשר תתקיים בתאריך 18.9.14, בשעה 19:20, ליד בניין דן-דוד.

על ההרצאה
כמה אנרגיה דרושה כדי לייצר כוס מים בישראל? איזו חלופה עדיפה מבחינה סביבתית כמקור מים לתושבי מישור החוף – מים מותפלים או מי כנרת?

כולנו יודעים שצריך לשמר מים כי אנו חיים במדינה עם מקורות מים מוגבלים, אוכלוסייה הולכת וגדלה ואקלים שמשתנה לרעתנו. אך ההשלכות הסביבתיות של מערכת המים הן רחבות הרבה יותר מירידת מפלס הכנרת והצטמקות ים המלח. ד"ר ורד בלאס ונועה שטרן בונות מודל מקיף לבחינת ההשפעות הסביבתיות של מערכת המים בישראל בשיטת "ניתוח מחזור חיים" (LCA). תוצרי המחקר יאפשרו לכל הגורמים שפועלים במערכת המים לתכנן מדיניות ולקבל החלטות שממזערות את ההשלכות הסביבתיות השליליות. כך ניתן יהיה לענות על צרכי התושבים והמשק תוך צמצום הסכנות לסביבה ולציבור. הממצאים ירוכזו במאגר מידע וכלים, שיעודכנו מעת לעת כדי לשקף את השינויים שיחולו במערכת המים בישראל.

זו השנה התשיעית שהאירוע מתקיים באוניברסיטת תל-אביב ובמוסדות אקדמיים נוספים בישראל, בחסות הקהילה האירופאי.

לחצו כאן לפרטים נוספים אודות תכנית ליל המדענים ושאר ההרצאות.

18 בספטמבר 2014, 19:20

צור קשר תואר ראשון